Natuurgeneeskundige principes

Energie

Het energetisch systeem is idealiter in balans. De energie stroomt ongehinderd door de meridianen, die alle een verbinding hebben met de organen, de bloedsomloop, de wervelkolom en zelfs het gebit. Er wordt vastgesteld waar zich blokkades bevinden, en waar de oorzaak daarvan ligt. Doel is evenwichtsherstel door middel van verschillende behandelmethoden.

 

Voeding

“Uw voeding is uw medicijn” is een gevleugelde uitspraak (Hippocrates). Uit hedendaagse voeding worden onvoldoende stoffen opgenomen zoals vitaminen en mineralen waardoor tekorten kunnen ontstaan. Een voedingsanalyse laat zien waar aanvulling nodig is; bij een optimale voeding verbetert de gezondheid.

 

Drainage

Doordat het lichaam dagelijks door giftige stoffen in voeding en uit de omgeving wordt belast, is het van groot belang dat deze stoffen worden afgevoerd. Zuiver water, voeding, orthomoleculaire middelen en bijvoorbeeld massage bieden uitkomst. Vervolgens kan het lichaam zich herstellen, hierbij is ook aandacht voor “mentale vervuiling”, denk hierbij aan stress.

 

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel zorgt voor communicatie tussen de cellen en systemen in lichaam en geest. Bij een verstoorde prikkeloverdracht is de communicatie niet optimaal, waardoor klachten kunnen ontstaan. Deze verstoringen zijn meetbaar en kunnen op verschillende manieren worden opgeheven.

 

Psyche

Het is van belang bij lichamelijke klachten een eventuele diepere oorzaak op te sporen, om herhaling in de toekomst te voorkomen. Bewustwording van de manier waarop met het lichaam wordt omgegaan is hierbij een voorwaarde. Er wordt dan preventief gewerkt aan het behouden van de gezondheid.